Cytat:
|
Zawory EGR się kalibruje. Nawet nowy jak kupisz, to podlega on kalibracji, robią to w Aso za około 200PLN. Operacja podobno trwa do 3 godzin. Możesz mieć sprawnego EGRa ze sprawnym czujnikiem, ale niespasowanego z ECU i przez to Ci kopci.
|
Kurcze, ASO ma coraz ciekawsze sposoby wyciągania kasy z ludzi. W sumie kwota 200 zł nie odstrasza, więc pewnie klienci łykają ściemę.
Za niedługo trzeba będzie kalibrować zatyczki do zaworków przy feldze i ASO będzie miało wyłączność na tę usługę.
Cytat:
ja otrzymałem info od jednego pana z serwisu boscha (i chyba ktoś na forum przy okazji jakiegos tematu tez mi to potwierdził ) ze po czyszczeniu egr należy go aktywować przez kompa. Ja swój czysciłem rok temu i takie info otrzymałem niedawno dlatego po nowym roku jade na kompa i zobacze czy on działa czy nie, a jak nie czy da sie go aktywować czy trzeba szukac nowego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Kolejna ciekawostka. Zmień warsztat. Pewnie nieźle zaskoczyłbym tego Pana, gdyby przy nim odłączył EGR, a potem podłączył niezapinając go w układzie by pokazać naocznie, że jego twierdzenie jest błędne.
Cytat:
|
to w jaki sposób zassanie tego wezyka podcisnieniowego powoduje otwarcie zaworu??
|
Hmmm, no sam napisałeś jak to działa. Tak naprawdę możesz buzią zassać wężyk i otworzyć zawór - da się, bo próbowałem i poszło bez problemu.