Witam,
Otóz Essi zaczął brać ben jak szalony, porównując do danych sprzed kilku lat (6l/100km) i to co producent zapewnia (>6l/100km).
Silnik to 1.3 EnduraE 96 rok, komputer EECV.
Podłączałem ELM327 wykrył 2 błędy:
- P0102 - Przepływomierz powietrza (MAF) - niskie napięcie wyjścia
- P1132 - Sonda Lambda 1 (HO2S), bank 1 i 2 - kontrola grzałki - wysoki obwód (circuit high)
Jestem początkującym, więc niewiele mi to mówi - w jaki sposób się za to zabrać.
Oczyściłem przepływomierz oraz sondę.
Sprawdzałem napięcia na sondzie:
Na ciepłym silniku na biegu jałowym - obroty 800rmp - stałe napięcie ~0.8V.
Gdy powoli zwiększam obroty, z zaznaczeniem powoli, (ok.5sek do 2krmp), napięcie nadal oscyluje w granicach ~0.8V. Natomiast, gdy gwałtownie dodam gazu, napięcie na sondzie waha się między 0.0V-0.8V. Sprawdzałem także sondę w trakcie jazdy, gdy powoli ruszam wartość napięcia się waha, gdy dojeżdżam do skrzyżowania lub utrzymuję prędkość wartość napięcia wynosi ~0.8V. Dodam, że sonda jest 4 przewodowa(czarny,szary - pomiar, 2 białe grzałka).
Wiem, że temat był wiele razy drążony, ale na różnych forach różnie ludzie pisali i do końca nie jestem pewien co do sondy.
Chciałem jeszcze zapytać co z przepływomierzem, po oczyszczeniu i restarcie komputera (odpinana minusowa klama) nadal wyskakują te 2 błędy.
Co proponujecie?
Proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam.