Cytat:
kolego miernik to podstawa - trzeba sprawdzac po kolei zaczynajac od oprawki ale oczywiscie nie zapominajac w pierwszej kolejnosci o... wlaczeniu swiatel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Znalazłem przyczynę. Chociaż wczoraj sprawdzałem bezpieczniki i wszystkie były sprawne na 99,9%
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A tu dzisiaj znalazłem jeden przepalony.
Gdyby ktoś miał podobny problem (tzn. świeci wszystko oprócz pozycyjnych to będzie to bezpiecznik nr. 64 jeśli nie świecą tylne pozycyjne - te od strony kierowcy) lub bezpiecznik nr. 63 jeśli nie świecą tylne pozycyjne - od strony pasażera.
Warto sprawdzić bezpiecznik nawet 3 razy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja wczoraj sprawdzałem 2x i nic nie znalazłem a dzisiaj jak widać znalazłem przyczynę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak przy okazji idąc za waszymi wskazówkami sprawdziłem "prądy" miernikiem w kostkach od przednich i tylnych świateł. I teraz wiem że z "prądami" u mnie wszystko ok. I mam nadzieje że tak zostanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnośnie mrugającego stopu i podświetlenia deski rozdzielczej:
Natomiast dzień wcześniej miałem wizytę u elektryka a nawet dwóch. Powodem była ukraińska dyskoteka na desce rozdzielczej, czyli migające podświetlenie i migający stop podczas jazdy.
Obydwaj elektrycy stwierdzili że włącznik stopu (ten przy pedale hamulca) nadaje się do wymiany. Ja oczywiście zrobiłem to po swojemu. Wymontowałem włącznik przeczyściłem styki, wypsikałem silikonem w sprayu firmy Wurth, ale to nie koniec
Włącznik ma taki siłowniczek z "grzybkiem" na końcu który po wciśnięciu pedału hamulca wysuwa się włączając tym samym światło stopu. U mnie ten "grzybek" był lekko wytarty. Więc z jakiegoś plastiku o grubości ~2mm który znalazłem gdzieś w garażu uciąłem kwadracik wielkości tego grzybka i przykleiłem SuperGlue
Włącznik działa jak nowy, dyskoteka z deski rozdzielczej zniknęła i stop działa jak powinien
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zabawy na 15min. a ile można zaoszczędzić