View Single Post
Stary 29-12-2010, 19:03   #9
sebo86
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Mondeo Turnier Mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115KM
Rocznik: 2000
Smile Odp: Sprzęgło

Witam.
Koledzy mi też już od jakiegoś czasu daje o sobie znać dwumasa (stuki podczas wyłączania silnika). Na wiosnę będę ją wymieniał. W wakacje dałem samochód gościowi (znajomy), który pracuje w ASO Forda i tam za przysłowiową flaszkę udało mu się sprawdzić tą dwumasę. Powiedział, że jeszcze moge tym pojeździć ale jak tylko zacznie mi drżeć pedał sprzęgła to mówił żę wtedy bede już musiał to wymienić i mam sie do niego zgłosić.
Mówił, że jak coś to załatwi mi zwykłe sztywne koło z kompletnym sprzęgłem dedykowanym do niego. Zajmuje się częściami zamiennymi w tym serwisie forda więc ma do nich dostęp.
Co najciekawsze powiedział, że mondki z początku produkcji miały stosowane zwykłe koła zamachowe ale po kilku miesiącach w ramach akcji wymieniano je bo wprowadzono już dwumasy. Nie wiem na ile jest w tym prawdy.
Ja w każdym razie chyba się skuszę na to zwykłe koło zamachowe mam nadzieję tylko że cena będzie podobna jak dwumas luka.
No i oby to zwykłe koło nie sprawiało żadnych problemów, bo widzę że na forum nikt chyba nie pochwalił się jak to wygląda po zamontowaniu u niego.
sebo86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem