Witam,
od poniedziałku walczę z nawiewem, odkąd kupiłem Mondeo nawiew wieje tylko na szybę, więc jako, że mam trochę wolnego postanowiłem się zabrać za naprawę.
Teraz wszystko co udało mi się ustalić w czasie "grzebania" w aucie:
Podciśnienie w komorze silnika jest, dalej w środku przy akumulatorze również (przewód wchodzący zasysa mocno, ten drugi trochę słabiej), dalej podciśnienie idzie do przełącznika i jest na czarnym kablu w kostce od zmiany prędkości i dalej idzie na trójnik i w drugiej kostce też jest. Natomiast nie ma podciśnienia na innych kablach i siłownikach.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Słychać było syczenie przy kostce od regulacji prędkości, rozebrałem go, jak się okazało tej zielonej gumki nie było, w zasadzie został po niej "glut"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kupiłem nową tą czarną kostkę i niestety dalej cisza, czyżby padł cały panel? Czy może gdzieś indziej szukać przyczyny?
2 siłowniki przy nodze kierowcy sprawdzone, kable na nich są lecz ciśnienia nie ma, do tego pod deską ciężko mi się dostać ale jakoś wepchnąłem aparat i widać, że końcówka jest na siłowniku. Chciałem sprawdzić czy kable nie są zapchane, wziąłem strzykawkę i sprawdzałem i wszędzie ok.