View Single Post
Stary 30-12-2010, 13:22   #43
bolek-tarnow
ford::expert

Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Ręczny - nie odbija do końca dźwignia ze sprężynką przy tylnym kole

u mnie akurat prawy i tylko na recznym. nie wraca ta dzwigienka przy zacisku. lewy dziala poprawnie. chce zasiegnac opini osob ktore wymienialy zaciski na te po 1FL i 2FL, nie wiem czy ma sens regeneracja tych co mam. po za nie odbijajacym recznym wszystko dziala poprawnie - bylem 27.12 na przegladzie rejestracyjnym i na prawym kole sprawnosc recznego 34%, za to na podstawowym hamulcu wszystko jak najbardziej sprawne. po rozmowie z mechanikiem stwierdzilem, z regeneracja zacisku kosztuje tyle co zacisk, a nawet wiecej - cena zacisku uzywanego po 2FL 120-150zl, a regeneracja to koszt 30zl (zestaw naprawczy) + 40zl (demontaz i montaz) + 80zl (regeneracja) = 130zl za jeden zacisk. jak czytam opinie na forum to regeneracja pomaga na krotko i problem wraca, a podobno od 03.2004 zaciski zostaly zmienione ale chce miec pewnsc wiec chce zasiegnac opini osob, ktore montowaly w swoich MDO zaciski z 2FL lub maja MDO z rocznikow po 2FL i czy maja problemy z recznym.
bolek-tarnow jest offline   Odpowiedź z Cytatem