Temat: [Mondeo 2000-2007] czynnosci przy montazu nowej turbiny
View Single Post
Stary 31-12-2010, 17:30   #2
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004
Domyślnie Odp: czynnosci przy montazu nowej turbiny

Cytat:
Napisał bunia24 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam jak w temacie mozecie mi powiedziec kupiłem regenerowana turbine chcę ją sam zamontowac moze macie jakies wskazówki jak to zrobic zeby było dobrze sam ja wyjąłem i sam zamontuje bo kazdy mechanik to złodziej i naciagacz wszystkie sugestie mile widziane

Czyli stare turbo dalej siedzi na swoim miejscu , tak??? A kupiłeś regenerowaną , kompletną z kolektorem wydechowym czy sam wkład ???

Wymiana samego wkładu idzie szybko ale trzeba uważać i wiedzieć co się robi, , wymiana z kolektorem jest bardziej pracochłonna ale prostrza w wykonaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Najbardziej trzeba uważać na śrubę przewodu doprowadzającego olej do turbiny, przy dokręcaniu i odkręcaniu ukręca się jak marchew, aż strach dotykać !!! Przy wymianie wkładu trzeba pamiętać o kołeczku naprowadzającym obudowę i o prawidłowym trafieniu ramienia w pierścień i żeby wszystkie żaluzje, rolki i kołeczki były na swoim miejscu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.!!! Nowe uszczelki pod przewód oleju, spływ oleju, kolektor też mile widziane !!!

Warto też sprawdzić czy żaluzja pracuje swobodnie i ją wyczyścić oraz czy w przewodzie powietrznym pomiędzy turbiną a filtrem powietrza niema żadnych syfów, ani ciał stałych bo jak coś tam wpadło to nowa turbina to wciągnie i będzie po wirniku !!!
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem