Temat: [1,8 TDDi] TDDi stukanie wtryskiwacza
View Single Post
Stary 02-01-2011, 19:46   #11
Focusik2002
ford::average

Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: TDDi stukanie wtryskiwacza

Cytat:
Napisał przemek4971 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolego jeśli chcesz sprawdzić czy to stuka wtryskiwacz i który z nich hałasuje, to po prostu popuszczasz nakrętkę kolejno na wtryskach i sprawdzasz je w ten sposób. Jak stukanie ucichnie to znaczy, że znalazłeś winowajce. Potem kupujesz z allegro cały wtrysk za 50 złotych wkładasz i śmigasz aż miloGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do ciężkiego palenia, to zachęcam do sprawdzenia świec żarowych, bo na 95% to ich wina.
Kolego , świece miesiąc temu wymieniałem , a co do spalania podejżewam wtryski bo troche łyka tej ropy , jedynie tylko 11 L/100KM a co do odpalania też podejżewam wtryski z takiego powodu że po odpalaniu jest biały dym i wywala sadzą z komina . Myslałem że uszczelka , tylko płynu chłodniczego nie bierze , temperatura jest okej , EGR nowy , tylko pozostało mi sprawdzić wtryski .

Gdzie ty widziałeś wtryski za 50 zł na allegro , wiadomo ile na nich pojeźdze , nie wiadomo .

Ostatnio edytowane przez Focusik2002 ; 02-01-2011 o 19:52
Focusik2002 jest offline   Odpowiedź z Cytatem