Witam. Mam pytanie takie jak w temacie - jak można przywrócić "blask" i pierwotny wygląd nakrętkom do felg aluminiowych? Naturalnie, jeszcze mnie nie pokręciło i nie chcę się bawić z całymi łącznie z gwintem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale zależałoby mi, żeby ta widoczna część była ładna i żeby w miarę możliwości nakrętki nie różniły się od nowych, bo nie uśmiecha mi się wyrzucanie kasy na nowe (6-10 zł za jedną nakrętkę :|) - wystarczy, że i tak muszę kupić nowe nakrętki zabezpieczające, bo dwóch się już raczej "nie uratuje". Zdjęcia poniżej:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak widać, felgi są po piaskowaniu i lakierowaniu, więc zależy mi, żeby w "komplecie" nie było matowych lub gorzej, zardzewiałych nakrętek i dekielków z zaciekami.
Dekielki mam już nowe, nakrętki zabezpieczające niedługo będę zamawiać - pozostaje kwestia, czy zwykłe nakrętki da radę jakoś "odświeżyć".
Kumpel wspominał coś o papierach ściernych (kilka pod rząd, potem jeszcze wodny, potem zabezpieczenie specjalnym lakierem bezbarwnym do metalu), ale może jest jakaś metoda mniej czaso- i pracochłonna? Z góry dzięki za odpowiedzi.