Cytat:
|
czy wszystkie ESP w focusach są takie same?
pytam, bo mój ma wprawdzie ESP ale przy niewielkich prędkościach wchodząc w zakręt jestem w stanie spowodować klasyczny poślizg auta - nie są to jakieś wielkie poślizgi, bo na to drogi osiedlowe nie pozwalają, więc może dlatego esp ich nie odnotowuje
czy to normalne? co o tym sądzicie?
przy większych prędkościach nie próbowałem bo nie mam do tego miejsca
kontrolka ESP zapala się (a właściwie miga) przy utracie przyczepności zmniejszając obracanie się kół
będąc ostatnio u mechanika komp nie wykazał żadnych błędów
|
Mam tak samo, tylko zauważ, że z takich drobnych uśligów, bo poślizgiem tego nie nazwę, samochód praktycznie sam wraca na prawidłowy tor jazdy. Spróbuj pojechać gdzieś na jakiś duży ośnieżony parking, rozpędź się do tych 40km/h i wykonaj gwałtowny ruch w jedną i drugą stronę tak żeby tył na prawdą zaczął doganiać przód auta, wtedy przekonasz się najlepiej co daje ESP. Ja przekonałem się przy 3x większej prędkości
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. ESP w każdym samochodzie działa na tej samej zasadzie, przychamowując jedno i przekazując większość momentu na drugie koło. Tak więc, wydaje mi się, że ESP w focusach są takie same
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.