Chyba przesadzasz z tym serwisowaniem, podaj konkretnie koszty serwisowania swojego 2.8. Bo np sprzęgło do 2.8 kosztuje 780zł przy czym do 1z jakieś 529zł ( cena u tego samego sprzedawcy). Rozrząd raz na 90tys też nie jest specjalnie drogi. Turbina? Moja padła dopiero przy 400 tys regeneracja 800zł, sprzęgło też od nowości nie ruszane. Odnośnie mocy to w 1z/ahu można uzyskać po zmianie wtrysków i chipie jakieś 120-130km (koszt jak przypadku afn 2k) jeżeli jest zdrowy. W afnie zamiast dwumasy można bez problemu założyć sprzęgło z 1z, jedyny problem może być z kierownicami w turbinie w afn ale to można nawet samemu zrobić. Pozostałe koszty są takie jak w 1z. Może koszty w przypadku 2.3 są mniejsze ale przydałoby się może jakieś dokładne podsumowanie kosztów eksploatacji każdego silnika, 1.8t 1.9 tdi, 2.0, 2.3 i 2,8vr6 żeby można było porównać dokładnie koszty i każdy może sobie wybrać co chce kupić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A w przypadku lpg też dochodzi koszt serwisowania nie wiem ile ale mam nadzieję, że się podzielicie tą wiadomością
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.