View Single Post
Stary 05-01-2011, 16:56   #25
msfk
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Listwy modelu RS, a zima - czyli polskie realia

Witam Panowie,

Nareszcie mój temat na forum. Mam mondeo kombi od 3 lat. Ma pakiet RS (nie wiem czy oryginalny), zderzak przedni i progi jak w ST. Jest bardzo niski coś jak na zdjęciu auta Snajper_881.

Po kilku wizytach u lakiernika (kilka razy naderwany zderzak i pęknięcia) oraz chłopaków od tłumików (pourywane przeróżne rury wydechowe) wkurzyłem się i postanowiłem go podnieść.

Otrzymałem wiele rad mechaników i różnych znajomych znających się na autach bardziej ode mnie, że w sumie wystarczy wymienić sprężyny.

Kupiłem więc sprężyny (Monroe) i mechanik zamienił je w miejsce moich (eibach).
EFEKT: Tył poszedł bardzo do góry (znaczy wygląda jak normalny mondeo kombi) natomiast przód ni cholery.

Kombinowałem dalej i po kilku radach kupiłem na przód nowe amory (też monroe) i ku mojemu zdziwieniu też nic to nie dało. Tej zimy w koleinach znowu mam porysowany zderzak i lekkie pęknięcia. Wydechy są całe bo tył jest ok i wszystko zgarniam przodem.

Chce więc was spytać co jeszcze mogę zrobić by poszedł chociaż ze 2 może 3 cm do góry. W tej chwili jest uciążliwy (ledwo wchodzi dłoń pomiędzy oponę a nadkole) szczególnie, że mam mieszkanie z garażem podziemnym i codziennie na pochylni zawadzam zderzakiem.

Będę bardzo, ale to bardzo wdzięczny za wszelkie propozycje. Na forum lub na maila (exit@exit.net.pl lub msfk@interia.eu)

Jak zrobię fotki to oczywiście zamieszczę.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Maciek
msfk jest offline   Odpowiedź z Cytatem