Temat: [2,0 i 2,2 TDCi] Dziwnie przerywa w czasie jazdy!
View Single Post
Stary 06-01-2011, 14:22   #9
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Dziwnie przerywa w czasie jazdy!

W moim przypadku pierwszym objawem sypania się układu prostowniczego było właśnie odcinanie prędkościomierza, obrotomierz ok. wszystko ok. tylko prędkościomierz strasznie przerywał, potem zaczęło się delikatne szarpanie bo potencjometr przepustnicy zaczął dostawać zbyt niskie napięcie, następnie zapaliła się kontrolka ładowania. Po kilku kilometrach, zmniejszające się napięcie na aku, spowodowało odłączenie najpierw klimy, potem radia, dalej układu wspomagania, i układu ABS/ESP.
Do domu dotarłem z ledwo działającym pedałem gazu i kierunkowskazami migającymi z mocą świeczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo nic więcej już nie działało ;P

PS. Szarpanie i problem z prędkościomierzem zaczęły się ~200km od domu, a pozbawiony ładowania akumulatora jechałem jakieś 130-150km i tak przez 30-50 km odcinało wszystko po kolei co tylko mogło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale dzięki bogu, że diesel ma samoczynny zapłon i jakoś dałem radę dotoczyć się do domu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Diesel Poweeeer! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Glenroy ; 06-01-2011 o 14:28 Powód: Kilka sprostowań :)
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem