Panowie , darujmy sobie może wypisywanie wszystkich informacji z ulotek po syropach na grypę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ceramizacja, molekuły, filmy i kliny olejowe, teflony itd.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I tak nikt nic tego nie rozumie, a skupmy się na rzeczach prostych i naprawdę ważnych
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oboje macie racje w tym co napisaliście !!! No może oprócz tego teflonu na ściankach tłoków, teflon zmniejsza tarcie przez co ścianka się mniej nagrzewa i mamy równiejszy rozkład temperatury tłoka( tłok zachowuje swój kształt)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak żeby każdy zrozumiał: po dodaniu takiego środka do oleju, mamy większy margines czasu w którym nie dojdzie do trwałego uszkodzenia silnika( gładź cylindra, wał korbowy, krzywki) gdy silnik pracuje bez oleju !!! Innymi słowy mówiąc jeśli z jakiegoś powodu silnik utraci smarowanie to po przejechaniu 1-3km każdy się zatrzyma(nie ze względu na kontrolkę smarowania) ale ze względu na hałas silnika i utratę mocy (nawet zona sąsiada) !!! Pytanie czy po tych 2-3km silnik będzie się nadawał wyłącznie na złom czy wystarczy zmienić panewki i pierścienie, zalać nowy olej i można śmigać dalej !! Ja przejechałem 5km i do wymiany była jedna panewka , to tyle takie są moje doświadczenia !!! No a teraz wasza kolej
A jechałem Golf mk4 1.4 16V 75ps !!! i ten silnik ma teflon na ściankach tłoków, tyle że ów teflon to sam odpada z tłoków wcale nie trzeba jechać bez oleju
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. już taki urok teflonu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
Ps: Artykuł o FRM bardzo ciekawy !!! Tylko że FRM samo w sobie jest jak najbardziej obrabialne, dopiero po naniesieniu specjalnej pasty powstaje super wytrzymała i super cienka powłoka !!! Coś na rodzaj tego co niby powstaje na stali po zastsowaniu Militeck-1 albo Modyfikator+ albo Ceramizer