View Single Post
Stary 06-01-2011, 23:39   #36
Magik123
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
Domyślnie Odp: filtr powietrza, zmiana na sportowy.

Poczytaj kolego co sie robi za 500zł w silnikach 1.6 i 1.8 zeby usyskac bagatela 20-25KM, np moj temat. Ja to juz przerobiłem dawno i tu o stozkach i rezystorach przy tym nie myslalem bo nie bylo to do niczego potrzebne a juz napewno nie zmienilo by nic.
Tu Ci powiem ze ta banalna przerobke przerobilem juz ja i kilka osob dawno przedemna w czasach kiedy nawet nie wiedziales jakie auto bedziesz mial. Dlatego nie tlumacz mi prosze o przyrostach po zalozeniu filtra czy czegos podobnego, moc ze stożka czy wkładki. Bo to jednak zarty są, a dla mnie przyrost mocy rzedu 2 konie za 200zł to zaden przyrost, a napewno juz nie warty tych 200zł. Chyba ze ktos robi soft turbo czy jakiekolwiek doladowanie i celuje w przyrot np 50KM, wtedy rzeczą normalna jest jesli po wyliczeniu wyjdzie mu te 200zł za 2KM wtedy ma to jakis sens.

A na koniec napisze jedna jedyna i najwazniejsza rzecz dla Ciebie i innych. Dolot w Escorcie jest tak dostrojony ze przy lekkich przerobkach zadko kto potrafi go zestroic lepiej, nawet ten ktory zajmuje sie profi tuningiem. A przykro mi ale stozek ani wkladka nie poprawi tego a tylko pogorszy. Poczytaj troszke o tym co kombinują angole co ciekawego piszą itp to moze w koncu zrozumiesz.

I nie oburzaj sie prosze, bo nie probuje Cie przegadac, a probuje uswiadomic co jest prawda a co nie, jeszcze troszke i w koncu zrozumiesz ze jednak stozki czy inne pierdoly sprawdzaja sie zwykle w sporcie a w ulicznych autach nie zabardzo maja sens bytu.

Ale jesli kolega od tematu chce stozek to niech sobie go kupi i załozy mi nic do tego, tylko probuje uswiadomic co niektorych ze to na starcie jest zbedne bo nic tym nie uzyska.

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 13-01-2011 o 22:55
Magik123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem