Odp: Bagaznik dachowy
Thule 753 na krótszych belkach- 861 (teraz w katalogu rekomendują 863, ale nie bardzo wiem dlaczego- w ubiegłym roku było jeszcze 861).
Na to box Norauto (czyli Hapro) 480, o ile pamiętam nazwę. Bardzo zgrabny zestaw, sprawdzony w różnych konfiguracjach (Thule-Norauto) od lat - polecam. Całkiem cichy i dość niski - na styk wjeżdżam do garażu. A na autostradzie powyżej 140 km/h głośniejszy jest silnik niż pudło na dachu.
A tak na marginesie - Ford nieco mnie denerwuje swoją "polityką bagażnikową". W FF1 kombi było nieźle - relingi, choć wygięte w pałąk. W htb - porażka. W FF2 - pełna porażka - wydłubywanie tych plastikowych zaślepek z punktów mocowania - żenada. Niby-reling w kombi też nie napawał optymizmem. Wreszcie po liftingu wróciły prawdziwe relingi i to poprawione.
W S-Maxie byłem baaardzo zdziwiony, że relingów nie ma nawet w opcji (ach ta krzywizna dachu...)- w Galaxy jest. Dobrze, że w esiu przynajmniej nie trzeba już plastików z punktów mocowania wydłubywać, tylko jakoś tak bardziej cywilizowanie to wygląda.
Ostatnio edytowane przez daabbeer ; 07-01-2011 o 00:29
|