Temat: [Galaxy 1994-2000] Podmiana zegarów czy możliwa?
View Single Post
Stary 07-01-2011, 11:47   #22
Witek_1958
ford::advanced

Imię: Witek
Model: Fordy: Galaxy / Grand C-Max
Silnik: 2.0i DOHC / 1.6 EcoBoost
Rocznik: 02'1996 / 05'2011
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów czy możliwa?

Cytat:
Napisał grzegorz79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po przemyśleniach mam kilka pytań:
Witek-przełącznik zespolony wymieniałeś na taki z przyciskiem do MFA-ta dodatkowa wtyczka była u Ciebie?
Co do podłączenia sygnału otwartych drzwi nie powinno być problemu-wystarczy podpiąć się pod czujniki,ale tylna klapa-nie widziałem tam czujnika,ale można było by podłączyć się do lampki zapalającej się w bagażniku.
Sygnał z czujnika temp.oleju-kupuję czujnik i ciągnę jeden kabel bezpośrednio do miejsca w wtyczce?
Co do śnieżynki-wydaje mi się,ze w przypadku tdi można wykorzystać czujnik właczający dogrzewacz-zapalała by się przy +5.
Co do szczegółów reszty dopytam się,jak będę już miał licznik i wtyczkę.
....dodatkowej wtyczki C204 (trzy piny - czarna) nie miałem, zastosowałem "prowizorkę" - użyłem dwóch kabelków od komputera - kiedyś były takie do blokady kompa kluczykiem - pasowały do pinów na manetce i do łączówki w liczniku, ale jak znajdę oryginalne wtyczki to obiecuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zrobić.......

.....wszystkie sygnały otwartych drzwi powinny być na łączówce C205 (pięć pinów - czerwona) za bezpiecznikami - czy jest w mojej galaktyce nie sprawdzałem ......

....śnieżynki nie wymagają podłączenia do ACT (klimatronik).... wystarczy termistor NTC 3k3 .......... w liczniku jest termometr pokazujący w MFA temperaturę zewnętrzną - po podłaczeniu termistora......

Cytat:
Napisał grzegorz79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie zdjąłem osłonę przy przełączniku zespolonym i z tego co widzę mam dodatkową wtyczkę do tempomatu,ale tej do sterowania radiem i mfa nie widzę.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ta czarno biała kostka,to do stacyjki,czy może ta czarna część zaślepia wejście dla przełącznika radiem?
..... poprzekładałem łączówki - do radia nie ruszałem ..... nie pamiętam jak ten przełącznik jest podłączany ........

Ostatnio edytowane przez Witek_1958 ; 14-08-2012 o 11:25
Witek_1958 jest offline   Odpowiedź z Cytatem