Cytat:
|
Od jakiegoś czasu zauważyłem delikatne szarpanie autem przy ok. 1900 obr. niezależnie od tego na jakim biegu jadę. Najlepiej jest to wyczuwalne na 3 biegu
|
Coś takiego pojawiło mi sie ok. 3 miesięcy temu, dokladnie tak samo obroty ok. 2000 najczęściej na 3 biegu!!! Wymian oleju, filtrów itp.! Wizyta u diagnosty (były pracownik ASO) i nic... jazda z podpietym komputerem i nic... wtedy nic nie chciało się ujawnić i nic nie szarpało! Był jakiś stary bląd opis - P120F (1422) nadmierna różnica regulacji ciśnienia paliwa. Wszystkie inne element wyszły super wtryski, egr, turbina! Oddałem auto do mechaników , specjalizacja Diesel. Stwierdzili że to jednak pompa, trzeba wymontować i przetestować w "maszynie". Po testach wynik: jeden z zaworów pompy niedomaga (doprowadzający), pytanie czy wymieniamy zawór + drugi zawór ( bo podobno padają "parami") czy wymieniamy pompę. Stwierdziłem że lepiej wymienić zawory bo nigdy nie wiadomo czy pompa po regeneracji nie będzie gorsza od mojej! Zawory wymnienione i faktycznie jeden był lekko zardzewiały, byłem cały heppy! taki ewidentny dowód! Zapłaciłem 1600 zł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i wyruszyłem w trasę i po ok. 50 km wrzucam trójkę i co??? ZNOWU SZARPAŁO!!! Dzwonię do warsztatu że to granda itd. przecież miało byc ok. po co mi wymieniono zaworki! Pan tylko zapytał czy ma mi oddać kasę i włożyć te zardzewiałe!!!! No nic, mówię , wrócę z trasy to znowu będziemy badać!!!! Jadę dalej, po ok . 50 km. muszę zatankować bo, , ZATANKOWAŁEM ZWYKŁEGO DIESELA na "pomarańczowej " stacji i co... nie szarpie do dzisiaj !!!! Dodam tylko że przed pojawieniem sie szarpania dwa razy zalałem do pełna Ultimata na "zielonej" stacji!!!???? Czy ktoś mi potrafi wyjaśnić o co chodzi????? Auto nie szarpie do dzisiaj, ja nie leję Ultimata i jest GIT! Ale czy te fakty mozna łączyć ? TEGO NIE WIEM DO DZISIAJ! Po powrocie z trasy pojechałem oczywiście na diagnostykę ale żadnych błędów nie wykazało! AMBA
pozdrawiam