Temat: [S-MAX 2006-2015] zamiana audio na navi
View Single Post
Stary 07-01-2011, 23:21   #17
madomat
ford::average

Imię: Darek
Model: Galaxy Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 163bhp
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: zamiana audio na navi

Cytat:
Napisał m-cin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sterownik radia w kierownicy to drabinka rezystorowa. Do radia podłączona jest przewodami żółto-szarym (+) i niebiesko-białym (-).

Nie mam informacji, jaki jest sygnał w tych przewodach - można by się pokusić o sprawdzenie albo podłączyć po prostu i sprawdzić, czy działa... Zielony na niebiesko-biały, brązowy na żółto-szary, drabince nie powinno nic się stać (tylko żebyś mnie w razie czego za odpowiedzialność nie próbował ciągnąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).

Pozdrawiam
m-cin
Powiem szczerze ze brzmi to troche ryzykownie .... drabince nic sie nie stanie a co z samym radiem ??? Mocno mnie to kusi chwila strachu i powinno byc ok ale ... W sumie chodzi o dwa przewody żółto-szary (+) i niebiesko-biały (-) a ma ktos jakas opinie co do kolorow tych dwoch kabli od nowego cd playera no i co z tym 5V ???

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moze ktos bedzie chociaz wiedzial jakie jest napiecie na tych kablach do pilota w kierownicy w orginalnym radiu ?????????????????????
Jesli tez 5V to powinno byc ok, gdybym mial jakis miernik to bym sprobowal sam sprawdzic ale go nie mam wiec dlatego jest mi potrzebna fachowa opinia na forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

-

Ostatnio edytowane przez madomat ; 09-01-2011 o 18:15
madomat jest offline   Odpowiedź z Cytatem