Cytat:
|
No właśnie tak się zastanawiam, czy na pewno tak jest. W ofercie PSA jest bowiem silnik z Euro V oznaczony 1.6 VTI o identycznych parametrach, czyli 120 kM i 160 Nm. Ponieważ Ford współpracuje z PSA to być może skorzystał również z silnika benzynowego, tym bardziej, że silnik 1.6 Turbo montowany w Mondeo po lifcie pochodzi również z PSA.
|
Silnik PSA 1.6 VTi jest tak naprawdę silnikiem BMW, wiec nie wiem czy ford go dostał. Moim zdaniem nie warto im byłoby kupować innego silnik, jak mieli własny. Osiągi z katalogu wskazują, że jest to stary fordowski silnik.
Co do silnika 1.6 Ecoboost to w mojej opinii też jest to produkt fordowski (tak jak 2.0 Ecoboost) ponieważ ma inne parametry niż silnik PSA.
Cytat:
|
O właśnie to takie szczegółowe opinie mi chodziło. Dziekuję bardzo. Miło będzie jak jeszcze paru użytkowników - którzy już troszkę objeździli tym Mondkiem - wyrazi swoja opinię o tym silniku.
Ja od siebie mam parę pytań:
- tam jest łańcuch czy pasek rorządu? Pytam ponieważ szukałem paska rozrządu (chciałem się zorientowac jak to cenowo wygląda) ale nie znalazłem..
- jest tam wynalazek pokroju dwumasowego koła zamachowego?
- no i czy występuje spalanie oleju silnikowego?
|
- pasek co 160kkm
- nie ma, w mojej opinii dwumas służy do wyeliminowania drgań ciężkich silników, np. dieseli.
- ponoć jest to rozwinięcie starych silników z serii zetec. Jeżeli to prawda to nie bierze oleju. U mnie u mnie w focusie, przez 10 lat nie brał ani grama, a lałem zawsze pełen syntetyk.
Silnik jest wystarczający. Trzeba go wkręcić na obroty i wtedy przyśpiesza bardzo ładnie. Porównując do mojego poprzedniego forda focusa I 1.6 100KM to na pewno jest bardziej elastyczny na poszczególnych biegach. Ze względu na swoją wagę do 80km/h jest troche słabszy, ale powyżej tej prędkości jest o wiele sprawniejszy, bo wtedy dają znać o sobie te dodatkowe konie.