View Single Post
Stary 10-01-2011, 19:19   #1
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie padł mi telefon i szukam nowego...

No i mam problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do teraz używałem SE Xperia 1
telefon spełniał dokładnie wszystkie moje wymagania. Był na windowsie, miał QWERTY, GPS, radio (z czego akurat prawie nie korzystałem) WiFi, Bluetooth z transmisją muzy z czego ciągle korzystałem no i wyjście słuchawkowe 2.5 które się zepsuło. Niestety ułamała się w nim blaszka która powinna być zwarta gdy słuchawki są włożone. Jedyne co udało mi się zrobić to zlutować na stałe. Tym jednak sposobem zostałem pozbawiony możliwaści słuchania audiobooków a bez tego, życie trudne. Nabyłem nawet jakąś podrzędną mp3 ale to nie to, z wielu względów. One są przystosowane do słuchania skatalogowanej muzy i zbyt niewygodne do "czytania" książek. Może są i lepsze ale nie chcę wydawać kasy na urządzenie które mogę mieć w telefonie.

No i przyznam szczerze, że mam problem... Xperii 1 już nie ma w sklepach, Xperia 2 jaest na nowym windowsie a tam ponoć wszystkie aplikacje trzeba odpłatnie ssać. Używam excela więc musiał bym ponieść kolejne koszty - jeśli to wogóle prawda z tym odpłatnym ssaniem. Może ktoś to zweryfikuje?

Innym pomysłem wyłapanym z netu jest nokia N97 ale ona na symbianie i nie wiem czy uda mi się zadać na nią automapę, poza tym pojawi się problem z excelem i wogóle symbian mało mnie przekonuje. Nigdy nie byłem z niego zadowolony. To zawsze bardziej przypomina telefon niż komputer i trochę mnie to drażni. No chyba że coś się zmieniło...

Może ma ktoś jakieś inne propozycje? używa czegoś z dotykowym i klawiaturą QWERTY, z GPS, WiFi i wyjściem słuchawkowym 2.5, z dobrą oczywiście baterią...

Proszę tylko nie wyskakiwać z idiotycznymi iphonami służącymi do szpanu nie do używania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

nie śledziłem dawno rynku fonów a po tym co przeżyła moja xperia zaczołem wierzyć w to, że jest wieczna... no i chyba by była, gdybym nie złamał w kieszeni gniazda...
aa no i wbijam w aparat natomiast ekran im większy tym lepszy ze względu na GPS.
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem