Witam
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mondeo sedan i praktycznie od samego początku borykam się z tym samym problemem-stuki z tylnej częśći nadwozia! Nie do wytrzymania ;( ale to już przeszłość
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Zaczne od początku.
Jak samochochód był na gwarancji to jeździłem z tym problemem do ASO. Różne były opinie i czynności z tym związane (a to może koło, lewarek, klapa) aż wkońcu wymienili mi nowe amorki. Pomogło! Nastała cisza!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do czasu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zrobiłem 10 tyś km i zaczeło się wszystko od nowa (akurat jak skończyła się gwarancja). ASO omijałem szerokim łukiem wiedząc że moge tam zostawić sporo kasy..... Byłem u znajomych mechaników- "wszystko ok".Ale nadal stuka, puka.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Nadszedł dzień - powiedziałem dosyć! Ze znajomym zdjeliśmy tylnie koło i zaczeliśmy sprawdzać i dumać co to może "stukać".......i stwierdziliśmy że może to być osłona amortyzatora ponieważ z dużą łatwością było ją można przesuwać góra, dół (pod osłoną jest tam biały plastik). Przesunołem ją max w dół i ściągnołem opaską (dodatkowo psikołem wd 40 na górny pręt amorka) tak by było na sztywno. Tą czynność wykonałem przy drugim kole, dodatkowo sciągnołem linki hamulca ręcznego i.......cisza!!!!!!!!!!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To był strzał w 10!
Ps. sprawdzałem osłony amorków u znajomego w mondku i tam były na sztywno (dolna część)