Odp: Stukanie z tyłu w okolicach prawego koła
A jak sie do tego dobrac? nie pamietam dokladnie jak to wygladalo, jakie klucze potrzebne. Jestem w niemczech i nie chce do mechanika tutaj auta oddawac. Co do zawieszenia to nie jest zle. Amortyzatory maja 87% sprawnosci, do tego wszystkiego, doszly nowe stuki, w przodzie auta, podczas ruszania , jesli za szybko puszcze sprzeglo a nie wkrece silnika na obroty to jest takie gluche stukniecie. Zauwarzylem tez, ze to samo sie dzieje podczas zmiany biegu na wyzszy, ale tylko wtedy kiedy robie to delikatnie, bo jak robie jakis sprint i krece silnik na wysokie obroty a spzeglo puszczam dosc szybko (oczywiscie nie robie tzw strzalow ze sprzegla) to jest ok. Nawet udaje sie to podczas spokojnej jazdy . Nie wiem jak to dziala ale podam taki przyklad. Zmiana biegu z 1 na 2, dajmy na to, ze przy predkosci 25km /h wartosc obrotow dla drugiego biedu wynosi np 1500, to przy wysprzeglaniu z jedynki na dwojke musze dac np 2 tys obr i puscic sprzeglo, wtedy czuc, ze silnik "ciagnie" do przodu i nic nie stuka. Ale nie robie tego bo sprzegla mi szkoda. I tak czasami przy ruszaniu lubi "zawyc". To samo mialem w fiescie
|