Cytat:
|
ale po co ma być, żeby jakaś "blondynka/blondyn" jechała do serwisu bo coś się świeci?
|
Dla mnie, typowej blondynki jest to ważniejsza informacja na zegarach niż wiele innych.
Cytat:
|
w normalnym użytkowaniu taka informacja tylko zaśmiecała by wyświetlacz i powodowała niepokój u właściciela.
|
Ja nie jestem aż tak bojaźliwy. A informacja byłaby bardzo potrzebna. Czytałem u nas, że duże obciążenie odbiornikami np. grzane szyby (przednia, tylna) potrafi wyłączyć PTC. Dla mnie, w zimowy mroźny poranek, priorytetem jest możliwie szybkie nagrzanie silnika. Jeśli miałbym info, mógłbym sam decydować o obciążeniu. Poza tym rozumiem, że po rozgrzaniu silnika do odpowiedniej temperatury PTC się wyłącza i sygnalizacja również.
Cytat:
|
zresztą wystarczy spojrzeć do instrukcji
|
Na temat PTC jest tylko sucha informacja:
Dodatkowa nagrzewnica silnika Diesel (nagrzewnica elektryczna PTC) pomaga w rozgrzaniu silnika i wnętrza pojazdu w pojazdach z silnikiem Diesel. Nagrzewnica włącza się i wyłącza automatycznie w zależności od temperatury otoczenia, temperatury płynu chłodzącego i obciążenia alternatora.
Instrukcja już nie raz "rozmijała się z rzeczywistością".
Reasumując, jeśli nie da się takiej informacji odhaczyć w opcjach na wyświetlaczu, pozostanie mi zamontować dodatkowej sygnalizacji na desce. Może ktoś z Was podpowie co i gdzie podłączyć aby na pulpicie zapalała się choćby dioda w czasie pracy PTC.