Witam. Jako że w lutym będziemy mieć do odbioru nowy samochód (który będzie na oponach letnich), chcielibyśmy od razu kupić nowe opony zimowe, żeby z salonu wyjechać już na zimówkach. Dzwoniliśmy też do salonu spytać, czy mają na stanie jakieś opony - najpierw powiedzieli, że mają Fuldy Kristall Supremo - te oponki by mogły być, mamy je teraz w Mk3 (tyle że rozmiar 205/55 R16), ale wraz z wymianą maili się okazało, że jednak nie mają Fuld - mają Klebery Krisalp HP2. Poczytałem o nich trochę i nie jestem przekonany, poza tym wyglądają trochę nie teges
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (wiem że to najmniej ważny czynnik ale, jak mówię, kilka opinii też było zniechęcających; inna sprawa że Fuldy też nie mają jakichś wybitnie dobrych opinii, poza tym Kristall Supremo to już stary model).
Problem jest taki, że te Klebery w promocji w salonie kosztują ciut ponad 1600 zł za 4 sztuki, a więc sporo taniej niż gdyby kupować je samemu. Stwierdziłem jednak, że poszukam jakiejś lepszej propozycji... Już myślałem, że Nokiany W+ będą super, ale okazało się, że są dostępne tylko z indeksem prędkości T.
Pozostają więc następujące opcje:
- zakup tych Kleberów z salonu
- zakup Fuld Kristall Supremo
- zakup Nokianów WR G2
- zakup Dunlopów WinterSport 3D
- zakup Pirelli SottoZero 2
Wszystkie w rozmiarze 215/55 R16 z indeksem prędkości H lub V.
Trzy ostatnie propozycje są niestety sporo droższe, no ale w porównaniu do konkurencji i tak nie są tragicznie drogie (niecałe 500 zł za oponę; wiele opon wyższej klasy w tym rozmiarze to koszt ponad 500, ponad 600 czy czasem nawet ponad 700 zł za sztukę), i to właśnie Nokiany, Dunlopy i Pirelli rozpatruję przede wszystkim w tym przedziale cenowym (500 zł za oponę to maksimum, tańsze mile widziane...).
Czy ktoś ma/miał może któreś z powyżej wymienionych opon (albo po prostu miał okazję się na nich przejechać) i mógłby dopomóc w wyborze?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dzięki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.