Cytat:
|
Warto byłoby mieć dokładną informację: gdzie, kiedy, którędy, jakim autem, na jakich nr rej. itp., ale przede wszystkim żeby był napewno trafiony (nietrzeźwy). Drugim razem może tego błędu nie popełnić.
|
z tym nie ma najmniejszego problemu.
Cytat:
|
Możesz tak zrobić i to jest też pewna ugoda z nim. Kiedy jednak na nią nie pójdzie to wypadałoby nie robić z gęby cholewy i zrobić swoje, łącznie z Sądem.
|
jesli na to nie pojdzie to moze wtedy sie zdecyduje..
Cytat:
|
Dziwię się, że rezygnujesz z pozwu do Sądu. Tym bardziej jeśli spróbujesz iść z nim na ugodę, której może on nie przyjąć. Nie sądzę abyś w opisywanym przypadku mógł być w plecy. Sądy wydają dzisiaj pozytywne wyroki w takich sprawach i tym podobnych, ale musi to być podparte konkretami - rzeczoznawca itd. - o czym pisałem. Nawet w sprawach uszkodzeń kół, zawieszeń pojazdów jest coraz więcej wyroków skazujących.
|
zobaczymy jak to bedzie, po prostu nigdy z nikim sie nie sadzilem, nie wiem gdzie szukac rzeczoznawcy i czy musi on miec jakas specjalizacje (musi sie na tym znac zeby wiedziec co jest spartolone a co nie..).. no i kolejna sprawa nie wiem gdzie co sie zglasza - np jak zglosic sprawe do sadu cywilnego itp, czy jest mi jakis adwokat potrzebny itp?