Cytat:
Kolego fordy bardzo nie lubia podróbek dotyczy to zwłaszcza układu zalonowego( swiece ,przewody,cewka) zeby wszystko grało musi byc MOTORCRAFT. O sadzie było kilka watków ze tez powinien być oruginał. Ja mam ten sam motor 2.0 PB+LPG w automacie i miałem duze spalanie wiec wymieniłem sonde na universalna NGK-NTK Japan( na lllegro jest za 80 zl trzeba tylko wtyczke zarobic z oruginału i przukrecic) zrobisz to w 20 minut nawet pod blokiem jak tak zrobiłem. Jezdze juz kilka miesięcy działa rewelacja, spalanie spadło dosc znacznie, motorek chodzi rewelwcja wiec twoja decyzja. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja bym brał drugi raz uniwersalna ale tylko NGK-NTK nie BOSCH
|
Jaką kupiłeś konkretnie sondę (typ)?
Cytat:
Zgadzam się z moim przedmówcą!
Nie kombinowałbym za bardzo na twoim miejscu. Temat przerabiałem i wiem co mówię, a już napewno odradzam ci bosha, choć są tacy co go chwalą...
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=118093
Załóż oryginał! Gwarancja sukcesu na długi czas.
|
Chętnie bym kupił oryginał, ale chcą tutaj ponad 800zł - masakra, jeszcze żeby ten samochód miał z 5lat,a w tym co chwilę coś pada więc szkoda mi kasy na oryginał. Zastanawiam się nad uniwersalną, nie jest to duży koszt jak przedmówca wspomniał i trafił, że mu działa, więc jestem skłonny zaryzykować przy tak dużej różnicy cenowej do oryginału.