Temat: [S-MAX 2006-2015] silnik 2.0 163km jak sie sprawuje ?
View Single Post
Stary 17-01-2011, 23:20   #57
_lukasz_
ford::beginner

Model: Ford S-Max
Silnik: TDCI 163KM
Rocznik: 2010
Domyślnie

Cytat:
Napisał stonker Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napisz konkretnie dlaczego odradzasz! Ja uwazam ze jest to naprawde dobry silnik ( w porownaniu z wersja 140hp) Mialem okazje jezdzic dwoma wersjami i to po miescie, autostradzie (wersje manualne) i za nic na swiecie nie zamienilbym sie. Roznica jest naprawde odczuwalna (takie jest moje przekonanie). pozdrawiam!!!
O tak, moc silnika o.k. ale konkretnie - odradzam z powodu awarii Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 163 to mlody silnik, 140 to konstrukcja kilkuletnia.
Jezdzilem wpierw 140 potem juz wlasnym 163 i roznica jest. Jesli jestes tak ciekaw podesle po naprawie skana wynikow pracy serwisu (mam nadzieje ze w kilka dni sie uwina).
Mysle ze te wtryski beda padaly, moj jest trzecim znanym mi przypadkiem padaczki w tym konkretnie silniku (dwa pozostale byly w mondeo).

Cytat:
Napisał pawel2m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma możliwości by padły wszystkie od razu, ot tak sobie... no chyba że wlałeś gnojówkę do baku. Wada fabryczna? Ok ale nie wszystkich naraz....

Musi być coś innego...mimo iż komputer pokazuje wtryski...
BP Ultimate ON .. Moze i gnojowka ... cytuje z wlewu: "ford recommends BP", wiec nie mam wyrzutów.
BTW. to paliwo typu premium. Serwis zostal zapytany czy to wina paliwa i czy bedzie moj prawnik musial sie rzucic ajentowi stacji do aorty, orzekl ze nie ma tu tego problemu.

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 17-01-2011 o 23:31 Powód: proszę nie pisać postów pod rząd , należy dopisać do poprzedniego !
_lukasz_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem