Odp: Bagaznik dachowy
MikiJ,
ja osobiście polecam bagażnik rowerowy montowany na hak...
kupiłem Atera Strada Sport 3 (ok. 1400 PLN), sam bagażnik ma możliwość zamontowania 3 rowerów, ale do tego jest jeszcze do dokupienia adapter na 4 rower, więc sprawa rozwiązana...
...konstrukcja jest lekka, po zamontowaniu jej na hak, można swobodnie ją odsunąć (z rowerami tym bardziej) i otworzyć klapę bagażnika, poza tym, ma miejsce na tablicę rejestracyjną, ma dodatkowe oświetlenie, więc nie musisz się martwić, że rowery przysłonią światła, a co najważniejsze masz ułatwiony montaż rowerów...i co ważne, nawet najszersze rowery zamontowane na tym bagażniku nie przysłaniają Ci widoczności w lusterkach zewnętrznych, bo S-max jest na tyle szeroki, że kryje rowery
...ja mam 186 cm wzrostu, spokojnie podnoszę rower do góry, ale jakoś nie wyobrażam sobie zakładania rowerów na dach S-maxa, bo dźwignąć rower powyżej linii barków to trzeba mieć troszkę siły, a poza tym szkoda porysować samochodu, a ze stołkiem i armią pomocników nie będziesz jeździł...
...w sumie opór powietrza też jest ważny, bo nic Ci nie świszczy, ani też nie będziesz się martwił, czy cały zestaw nie jest zbyt wysoki i czy się zmieścisz przejeżdżając pod różnego rodzajami przeszkodami czy nisko zawieszonymi gałęziami drzew...
|