Cytat:
|
Lukasz przykro mi z powodu awarii twojego samochodu. Zle mnie zrozumiales liczy sie dla mnie to ze piszesz na polskim forum sam zreszta to samo robie. po prostu szukalem o wadach tego modelu na polskim forum i nie znalazlem nic. Z tego wzgledu ze znam angielski zrobilem to samo na angielskim i tez nic nie znalazlem. Pozdrawiam i czekam na werdykt ,,servisantow''. Zdenerwowalo mnie to ze do konca nie wiesz co sie stalo z twoim silnikiem a od razu odradzasz innym zakupu tego naprawde dobrego silnika.
|
Ok, wyjasnie co i jak jesli dane mi bedzie poznac prawde ( brzmi prawie jakbym zasiadal w komisji smolenskiej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) .
No wlasnie odradzam ten silnik, uczciwie raportujac problem jaki mi sie przytrafil - za malo o nim wiadomo, a zaczynaja padac - widzialem tu wyniki 140 bez DPF z hamowni - mysle ze to bardzo prawdopodobne, ze te silniki nie roznia sie wiele jesli chodzi o wydajnosc (mam na mysli 140 bez DPF i 163DPF).
Porownywalem 140DPF i 163DPF i tu roznica jest.
Btw. 140 bez dpf zostal wycofany na jesien zeszlego roku wiec jesli sie taki zabłąkany gdzies trafi w ofercie, na placu, to raczej bedzie jeden z ostatnich.
Ja mysle ze opcja 140 + chip - DPF, lub samo 140 - DPF to najbardziej optymalny wariant.
Silniczek 163 naprawde pieknie jedzie - ale byle problem uziemnia na dlugo - jak widac...