View Single Post
Stary 19-01-2011, 09:45   #21
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: EGR w 1.6 TDCI (sterowany elektrycznie) wymontowanie, czyszczenie

Cytat:
Napisał merchel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdzałeś błędy komputera ELM-em czy IDS-em po tym czyszczeniu EGR-a?
Wiem, ze ELM często nie pokaże błędu EGR-a dopiero lepszym , bardziej zaawansowanym interface-m odczytasz (IDS, ADP). Wbrew pozorom czas poprawnej pracu ER-a nie jest calkim taki długi, u mnie po wymianie ok 2 lata temu przejechałem ok 30tys i już ostatnio błąd EGR mi sie pojawił (odczytany interface-m ADP)
ELM to tylko kabel, a do "rozmowy" potrzebny jest program i od programu zalezy co mozesz zrobic. Jakbys znalazl miglanca occykanego w sposobach kodowania Forda to pewnie by mogl zrobic praktycznie tyle co WDS.
No i jezeli blad nie wyswietla sie na jako kontrolka silnika to nie jest aktywny lub nie ma wplywu na prace silnika. Jezeli EGR pracuje to zapisany blad jest nieaktywny (stary).
No i pytanie - czy ktos ma ScanXl w ktorym sa modele 1.6 i 2.0 tdci czy moze laczymy sie przez protokol benzyniakow i narzekamy, ze nie kasuje bledow? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem