Temat: [Focus 2004-2008] parowanie szyb
View Single Post
Stary 19-01-2011, 11:56   #19
Ramzik
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: Kuga AWD MPS6 / C-Max
Silnik: 2.0 163KM / 2.0 136KM
Rocznik: 2010 / 2010
Domyślnie Odp: parowanie szyb

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jak używanie armaty do zabicia wróbla. Jak będę tej funkcji używał to każego odparowywania szyb, to AKU napewno powie papa w niedługim czasie. To jest funkcja do odmrażania, a nie odparowywania szyb.
Poniżej 4 stopni klimy nie trzeba? Nie zgodzę się. Poniżej 0 nie trzeba, bo wtedy powietrze jest suche. Teraz złośliwie są często temperatury między 0-4 i szybki na zimnym parują.
To nie jest funkcja tylko do odmrażania szyb, ale właśnie także do ich odparowywania - nie wierzysz - obacz w instrukcji. O akumulator się nie boję bo nie ma to na niego najmniejszego wpływu - przecież po to jest to wymyślone i zrobione tak żeby było ok - skąd wiem, że nie ma to wpływu na akumulator - stąd, że używam tej funkcji zawsze kiedy jej potrzeba i w żadnym z fordów które miałem nie miało to wpływu na aku, nigdy dodatkowo nie ładowałem aku i nigdy go nie wymieniałem - średnio użytkuję auto ok 5 lat przy średnim przebiegu ok 130 tys.
Ramzik jest offline   Odpowiedź z Cytatem