Temat: [Focus 2004-2008] parowanie szyb
View Single Post
Stary 19-01-2011, 15:15   #22
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: parowanie szyb

Cytat:
Napisał Ramzik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zakładam, że każdy dba o filtry, wymienia je kiedy trzeba i dba o klimatyzację - czyści, robi przeglądy - inaczej jej posiadanie nie ma sensu.
Tutaj się z kolegą zgodzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. skoro ktoś nie umie zadbać o takie podstawowe rzeczy jakimi są np. filtry to lepiej niech się nowocześniejszych samochodów nie tyka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do klimy, nie wiem jak to jest, ale wydaje mi się, że gdzieś w kabinie jest czujnik wilgotności powietrza, bo gdy tylko u mnie szyby zaczynają parować, czuć we wnętrzu taką charakterystyczną woń klimatyzacji, i czuć że agregat się załącza niezależnie od temperatury, u mnie włącza się bez wyjątku czy jest 10 czy -10 na dworze.
BTW. Żeby klimatyzacja nie uległa awarii trzeba ją włączyć przynajmniej te 3-4 razy w czasie zimy, więc tym bardziej "agregat nie do włączenia" nie przejdzie.
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem