Odp: parowanie szyb
Ja chyba piszę nie wyraźnie :-/
1. Klimę mam nabitą
2. Klimę mam odgrzybioną
3. Filtr nóweczka
4. Nie wiem jak manual, ale sprawnie działajacy klimatronik NIE POZWOLI załączyć sprężarki poniżej 4 stopni. Zatem w zimie trzeba wjechać gdzieś do ciepłego garażu, albo nie włączać klimy przez całą zimę :-///
5. Ogrzewanie przedniej szyby i tak odparuje tylko przednią szybkę, a boczne trzeba czekać aż auto się zagrzeje albo rączką maziać:-)
Nie wierz kolego, że ogrzewanie przedniej szyby nie rozładowuje Ci AKU. Zauważyłeś jak przygasają światła? To znaczy, że altek nie wyrabia. Jakby często tego używał i długo to napewno padnie.
No nic, ale wracając do tematu, widzę, że nikt nie próbował tej "inteligencji" wyłączyć. Ja bym sam chciał kontrolować kiedy klima się załącza, a kiedy nie. Zapytam w ASO co oni na to...
PS. Jak czuń woń klimatyzacji...hmmm to chyba trzeba ją odgrzybić :-P Czujniki w kabinie to nasłonecznienia oraz temperatury we wnętrzu - dla klimatronika. O czujniku wilgotności nie słyszałem nigdy.