Cytat:
|
Nie wierz kolego, że ogrzewanie przedniej szyby nie rozładowuje Ci AKU. Zauważyłeś jak przygasają światła? To znaczy, że altek nie wyrabia. Jakby często tego używał i długo to napewno padnie.
No nic, ale wracając do tematu, widzę, że nikt nie próbował tej "inteligencji" wyłączyć. Ja bym sam chciał kontrolować kiedy klima się załącza, a kiedy nie. Zapytam w ASO co oni na to...
|
Nie rozładuje akumulatora - co się tak człowieku zaparłeś - jakby miało rozładowywać aku to by czegoś takiego nie robili bo wszystkim by aku padły i ogrzewanie szyb nie miałoby sensu. Tak jak pisałem wcześniej - używam funkcji MAX do odparowywania regularnie i nigdy nie miałem problemów z aku - w moim pierwszym focusie (sprzedałem go znajomemu więc wiem, że aku jest dalej ok), aku ma już 7 lat i chodzi bez zarzutu - więc nikt mnie nie przekona, że ma to negatywny wpływ na akumulator.
Ja tego używam - nie mam problemów z parą - a jeżeli ktoś chce się męczyć i nie chce korzystać z tego co jest w samochodzie to jego sprawa.