Temat: [Focus 2004-2008] parowanie szyb
View Single Post
Stary 19-01-2011, 18:11   #26
Ramzik
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: Kuga AWD MPS6 / C-Max
Silnik: 2.0 163KM / 2.0 136KM
Rocznik: 2010 / 2010
Domyślnie Odp: parowanie szyb

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie wierz kolego, że ogrzewanie przedniej szyby nie rozładowuje Ci AKU. Zauważyłeś jak przygasają światła? To znaczy, że altek nie wyrabia. Jakby często tego używał i długo to napewno padnie.

No nic, ale wracając do tematu, widzę, że nikt nie próbował tej "inteligencji" wyłączyć. Ja bym sam chciał kontrolować kiedy klima się załącza, a kiedy nie. Zapytam w ASO co oni na to...
Nie rozładuje akumulatora - co się tak człowieku zaparłeś - jakby miało rozładowywać aku to by czegoś takiego nie robili bo wszystkim by aku padły i ogrzewanie szyb nie miałoby sensu. Tak jak pisałem wcześniej - używam funkcji MAX do odparowywania regularnie i nigdy nie miałem problemów z aku - w moim pierwszym focusie (sprzedałem go znajomemu więc wiem, że aku jest dalej ok), aku ma już 7 lat i chodzi bez zarzutu - więc nikt mnie nie przekona, że ma to negatywny wpływ na akumulator.
Ja tego używam - nie mam problemów z parą - a jeżeli ktoś chce się męczyć i nie chce korzystać z tego co jest w samochodzie to jego sprawa.
Ramzik jest offline   Odpowiedź z Cytatem