Temat: [Focus 2004-2008] parowanie szyb
View Single Post
Stary 20-01-2011, 01:29   #35
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: parowanie szyb

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. Jak czuń woń klimatyzacji...hmmm to chyba trzeba ją odgrzybić :-P
Klimatyzacja jest odgrzybiana pzy każdej wymianie filtra kabinowego raz-dwa razy do roku, zależy. Czuć, no jak to powietrze z zamrażarki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czuć jest takie coś a'la "powietrze po burzy" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć ;p

Cytat:
Napisał Ramzik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ja już nie wiem jak to jest - u mnie klima się załącza, ogrzewanie szyb i para znika dosłownie w 20, 30 sekund.
U mnie również przy włączeniu opcji max zawsze włącza się agregat, niezależnie od temperatury na zewnątrz.

Co do obiegu wewnętrznego, wg. zaleceń producenta nawet w lecie na pierwszych kilka minut [do schłodzenia wnętrza do żądanej temperatury] powinno się włączać obieg wewnętrzny. Tak samo w zimie włączamy max, po chwili zaskakuje agregat i zamyka się obieg, klimatyzacja dużo wydajniej i szybciej osusza powietrze w zamkniętym obiegu, co wydaje się w miarę logiczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No faktycznie. To może ja za krótko poczekałem. Zaczynamy panowie do jakiś wniosków dochodzić:-) Jutro obczaję temat jak będe jechał do Kraka i zdam relację. Dobranoc.
Czekam na wyniki testu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. u mnie agregat zaskakiwał zwykle po jakichś 15-30 sekundach od włączenia opcji odparowywania, nie mam pojęcia od czego zależał ten czas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Glenroy ; 20-01-2011 o 01:31
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem