Cytat:
|
alternatora niestety nie wpiąłem bo jeszcze nie znalazłem go w kabinie a nie chce mi się ciągnąć kabelka z komory więc światła zapalają się 5 sekund po przekręceniu kluczyka w pozycję II
K244 długie wziąłem z przekaźnika św. długich prawy pionowy pin (dalej z prawej strony są jeszcze 3 poziome)
w przełączniku świateł jest wiele kabli które nie mają napięcia w pozycji 0 ale mają już w pozycji świateł pozycyjnych. ja akurat wziąłem czerwono-niebieski z dolnej linii bardziej z lewej strony (6-5-6 pin od lewej chyba)
C503 w tej wtyczce gdzie jest napięcie po włączeniu zapłonu są tylko dwa grube kable i na obu pojawia się napięcie. ja wpiąłem się w cieńszy bo łatwiej lutować
jak się wypnie tą wtyczkę to chyba potem trzeba wbić kod radia więc lepiej się na to przygotować. nie potwierdzone ale lepiej o tym wiedzieć na wszelki wypadek
samo urządzenie przyczepiłem opaskami zaciskowymi na tej grubej rurze która jest pod deską ale między rurę a urządzenie włożyłem kawałek gąbki i dopiero zacisnąłem.
|
Dzięki koledze jendrekmak, u mnie z urządzeniem SD-2 od roku wygląda to tak :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz zacząłem się zastanawiać, czy nie lepiej jednak byłoby podłączyć świateł przeciwmgielnych.
Czy kolega jendrekmak poradzi może znów, gdzie podłączyć kabelek, żeby zapalały się światła przeciwmgielne, a nie drogowe?
A może znalazłeś już źródło, skąd pociągnąć kabelek, żeby układ wzbudzał się dopiero po uruchomieniu silnika?
pozdrawiam