View Single Post
Stary 22-01-2011, 00:47   #1660
l_kisiel
ford::beginner

Model: GALAXY [MK2]
Silnik: 1,9 TDI 115
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Dogrzewacz

Cytat:
Napisał FABIO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy mam u siebie D5WZ za nim wpiętą pompke wody która wyciąga płyn z dogrzewacza i pcha na silnik.
Dogrzewacz odpala ale po minucie chodzenia gaśnie
sprawdzałem i pompke wody słychać że buczy czyli działa ?
i tu moje pytanie czy jak ją słychać to ona działa czy nie bo już nie wiem czego to wina że dogrzewacz startuje pochodzi minute i gaśnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam FABIO ja miałem podobnie mam dwie pompki i Ty pewnie też jedna jest zaraz za dogrzewaczem i mi pracuje jak włącze dogrzewacz z kabiny bez włączania silnika a druga pompka jest w podszybiu i ona odpala się po zapaleniu silnika/stacyjki. Dogrzewacz mi działał tylko wtedy jak miałem włączony sterownik w kabinie chodziła pompka koło dogrzewacza, w tym przypadku ciepłe powietrze wiało tylko z tyłu a z przodu zimne, jak wyłączyłem to dogrzewacz działał tylko pod obciążonym silnikiem - chyba tylko pompka działała ta co się wymienia z rozrządem, jak stałem w korku to się wyłączał - błąd przegrzania. To wszystko przez nie działającą pompkę w podszybiu - zakupiłem regenrowaną od STEFANO i teraz wszystko działa jak powinno i ciepełko po około 5 km już odczuwalne. To na pewno ta pompka w podszybiu. Pozdrawiam Łukasz
l_kisiel jest offline   Odpowiedź z Cytatem