View Single Post
Stary 23-01-2011, 13:53   #7
tazzer
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: jak silnik (wycieraczki) wykonuje "pełny" obrót

Cytat:
Napisał hooter Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
szczotki mają dwa źródła zasilania
stały "+"
i impulsowy "+"
stały ma (mechaniczną )przerwę tak umiescowioną, że jak wycieraczka jest w położeniu spoczynkowym to silnik nie ma zasilania
krótko podany "+" rusza wycieraczkę i jest zasilana ze stałego "+" aż wróci na miejsce,
i tak do końca świata i dwa dni dłużej,

pozdrawiam

p.s. silnik z połamanymi szczotkami bez obciążenia ruszy z miejsca i do tego będzie "ślicznie" iskrzył, na "styku" szczotko_trzymacz-komutator
No brzmi prawdziwie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki Panowie za wyjaśnienia. Jakby ktoś potrzebował znalazłem fajny sklep ze szczotkami: http://www.elektro-czesci.com.pl/szc...w-itp,144.html

Duży wybór i nawet mają szczotki do wycieraczek ale Fiata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Napiszę do nich maila, podam wymiary, liczę, że coś mi dobiorą.

Natomiast nadal nie jestem pewien jak się dobrać do tego czarnego trzpienia...wie ktoś od której strony i jak się za to zabrać, żeby czegoś nie uszkodzić ?