View Single Post
Stary 23-01-2011, 17:03   #1681
MaroX
ford::average

Model: Mondeo MK3 zombi
Silnik: 2.0 TDCI 141hp/330Nm
Rocznik: 2003 FL
Post Odp: [MK3] [MK4] CHIP TUNING

Witam serdecznie. Panowie podłączam się pod temat.
Na wiosnę chcę "rozmnożyć" swoje skromne stadko 115 kucy do ok. 145 - 150 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chociaż wydaje mi się, że fabryka dała mi ich ciut więcej niż 115 - mam takie wrażenie, bo mimo 1,6 tony Mondek dosyć nieźle rwie spod świateł do przodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zastanawiam się nad RedBox'em od nadwornego tunera FKP kolegi HEKO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam jednak pewną watpliwość - mam 5cio biegową automatyczną skrzynię biegów TIP-TRONIC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

1) W poprzednich postach natknąłem się na informację, że sa problemy z "hamowanie" i pomiarem mocy aut w automacie. Czy rozwiązano już ten problem? Czy w aucie z automatem można dokładnie zmierzyć moc na hamowni?

2) Czy skrzynia zniesie wyższą o ok. 30-35% siłę skręająca? Wydaje mi się że moment z obecnych 280 nm /115 hp wzrośnie zapewne do ok. 360 nm / 150 hp ? Czy ma któryś z kolegów chipa w automacie i ma jakieś doświadcznie?
Z góry dziękuję za info! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.