Cytat:
|
Wstrząsy podczas przyspieszania to może być półoś
|
Na polosiach ma lekkie luzy ok 1-2 mm ale czytalem , ze tak musi byc, bo polos pracuje na dziurach. Pozatym jak powolutku nawracam na max skrecie slysze jak czasem cos chrupnie tak jakby to byly przeguby, do tego czuje jakby auto w pewnym momencie nie jechalo rowno podczas skretu tylko "przeskakiwalo" , jakby jedno kolo mocniej skrecalo od drugiego, a drugie "szlo bokiem" ale to nie jest non stop tylko w jednym momencie tak chrupnie i auto jakby sie przesunelo...
Co do slizgania sie sprzegla, jest to moja pierwsza sytuacja ze sprzeglem takze nie mam w tym doswiadczenia.
Co do tego "telepania buda" to moze tylko na 1 sprzeglo ma tyle duze obciazenie, ze sprzeglo "przeskakuje". Moge dac jedynie takie porownanie jakby tarcza sprzegla byla zebatai miala wytarte zebatki i podczas ostrego ruszania tarcza przeskakuje na tych zebatkach i w efekcie cala buda az podskakuje. Mam nadzieje , ze rozumiecie o co mi chodzi bo ciezko mi to wytlumaczyc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. az sie spocilem hehe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Jedz 80 km/h na 4 biegu i daj gaz do dechy . Jak to jest sprzęgło to powinno śliznąć .
|
No to sprawdze jeszcze przy 80 km/h, bo nie chcialem tego na zbyt niskich obrotach zrobic. Tylko, ze w takim razie znow bede musial na autabane jechac bo po berlinie 80 km/h to zbyt droga impreza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie ile kosztuje jakies tanie sprzeglo zeby wytrzymalo przynajmniej 20 tys km bo nie mam zamiaru wiecej zrobic tym autem. Co do tego musze dokupic? Sprzeglo, docisk co jeszcze zeby zrobic wszystko na raz. Przy okazji musze zrobic zawieszenie z przodu jak juz auto bedzie rozgrzebane.
Po czesci sam sobie moge odpowiedziec na pytanie : sprzeglo plus docisk 380 zl, trzeba dokupic lozysko, czy ktos zna ta firme i czy warto?
http://moto.allegro.pl/sprzeglo-ford...386288074.html
skoro oryginalne sprzeglo w polonezie wytrzymalo 50 tys to te nie powinno byc gorsze prawda?