Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony letnie. CO POLECACIE ?
View Single Post
Stary 24-01-2011, 00:00   #254
MINIO_STW
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2,0 130KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Opony letnie. CO POLECACIE ?

Popieram. Michelin Energy Saver moze nie zachwycaja wsrod innych markowych opon ale jak dla mnie (a lubie dynamiczna jazde zarowno po prostej jak i w zakretach) spisuja sie naprawde baaaaardzo dobrze zarowno na suchym jak i mokrym.
Jesli chodzi o porownanie do barum i fulda co mialem wczesniej na innych autach to niebo a ziemia. Na michalkach nie ma zjawiska wyrywania kierownicy w kaluzach wiec aquplaning nie zachodzi (oczywiscie do pewnych granic predkosci) ale naprawde oponka przechodzi przez wode. Mokre zakrety dynamicznie pokonywane rowniez nie robia problemu. Na suchym bez zarzutu. Ja osobiscie jestem naprawde bardzo zadowolony i juz wiem ze nie kupie opon klasy sredniej tylko zawsze cos z markowej wyzszej polki.
Jesli chodzi o zime to michas alpin a4 dla mnie rewelacja. Porownywalna do GY UG7 ktore jezdzi na innym aucie. Szczerze mowiac poza blotem posniegowym pod ktorym jest lod (ale tu chyba tylko kolce by pomogly) jezdze w zimie na sniegu praktycznie jak w lecie takze rowniez polecam.
MINIO_STW jest offline   Odpowiedź z Cytatem