View Single Post
Stary 25-01-2011, 17:23   #760
Hyper
ford::average

Model: Passat B7
Silnik: 1.4 TSI 160KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Zachodniopomorski spam param

Kilka dni temu odpalam rano auto a tu jakieś dziwne dźwięki spod maski. Myślałem, że jakiś pasek, bo stał z 3 dni, pojeździłem i liczyłem, że jak się rozgrzeje, to będzie dobrze, ale nic z tych rzeczy. Pojechałem do Bemo na Ustowie, przyjęli z biegu i okazało się, że urwała się śruba trzymająca syrenkę alarmu (to pudełko, co wyje, jak się alarm włączy) i leżała ona tak blisko silnika, że podczas pracy drgała i stąd ten dźwięk był. Czas naprawy 20 minut. Przy okazji obejrzałem sobie nowe Mondeo i C-Max. Strasznie lipnie wygląda Mondek bez ledów, ale z zaślepkami (plaster miodu) w przednim zderzaku, natomiast plastiki w C-Max (np. na drzwiach) wyglądają tandetnie, jak w VW Touranie, które tutaj w Wolfsburgu na potęgę jeżdżą na taksówkach - jak jakieś biedne wyposażenie to wygląda i ogólnie nie podoba mi się. Zresztą jakiś taki ciasny ten C-Max w środku... Co do Mondka to szkoda, że po lifcie nadal jest "patyk" trzymający maskę a nie teleskopy, jak w mk3. Fajnie wygląda z migaczami w lusterkach, tylne lampy też na plus. W środku radyjko mi nie podeszło (ale to pewnie było to podstawowe, w moim też mam inne niż standardowe), ale za to ta żaluzja przy gałce zmiany biegów jest całkiem fajna.

Ostatnio edytowane przez Hyper ; 25-01-2011 o 17:27
Hyper jest offline   Odpowiedź z Cytatem