Witam.
Czy to normalna sytuacja tego silnika.
1. Na zimnym silniku w zakresie 1000-1250 może 1500 obr/min słychać taki warkot - chrupanie, chrobot, na ciepłym chyba znika, co to może być??
2. Niekiedy po nocy w momencie odpalenia silnika jest jakiś zgrzyt po 1 sekundzie ucicha,
3. Czy mondeo jest tak słabo zmontowane - podczas ruszania piszczy deska rozdzielcza, podobna sytuacja chyba ze szybą - gdy jest różnica na drodze lub mały udołek przy większych prędkościach coś zapiszczy - nawet nie wiem jak to nazwać - stukiem nie można nazwać, taki zgrzyt i trwa tylko w momencie styku z różnicą podłoża,
4. Poniże 1500 obrotów trzęsie się kierownica - w momencie wybicia biegu na luz trzęsienie kierownicy znika,
5. Powyżej 110 km/h trzepie kierownicą - najprawdopodobniej zaczęło sięto po wymianie na opony zimowe - więc ford źle je wyważył,
6. Znosi auto lekko na prawą stronę - nie od razu ale za moment i na każdym podłożu zawsze w prawo, nawet jak skręce lekko kierownicę w lewo i skręca w lewo, po pzrejechaniu kilku metrów zaczyna w prawo znosić.
Problemy sa praktycznie od samego początku jak kupiłem auto.
Przebieg około 5000 km.
Człowiek ma pecha;/
Lewe tylne nadkole i lekko drzwi obdarte. Na początku stycznia sarna mi wyskoczyła, wszystkie plastiki, zderzak, atrapa chłodnicy, halogen i lampa do wymiany, czekam na kolejne atrakcje.
Cytat:
|
Tylko nie wiem czy będą mogli sprzedać w tym roku kalendarzowym?? I czy Pan będzie mógł zarejestrować nowe auto z euro 4 w roku 2011 hmm
|
Auta z Euro 4 chyba dealerzy mogą sprzedawać do końca 2011 roku, natomiast produkcja tych aut z silnikiem Euro 4 musiała się skończyć do końca 2010r