Cytat:
|
1. Na zimnym silniku w zakresie 1000-1250 może 1500 obr/min słychać taki warkot - chrupanie, chrobot, na ciepłym chyba znika, co to może być??
|
Ten typ tak ma. Mój Mondek raz chrupocze, raz chrumka, a z kolei innym razem jest cichutki. Poniżej -7/-8 stopni słychać inny klekot nawet na ciepłym silniku.
Cytat:
|
2. Niekiedy po nocy w momencie odpalenia silnika jest jakiś zgrzyt po 1 sekundzie ucicha,
|
Patrz wyżej.
Cytat:
|
3. Czy mondeo jest tak słabo zmontowane - podczas ruszania piszczy deska rozdzielcza, podobna sytuacja chyba ze szybą - gdy jest różnica na drodze lub mały udołek przy większych prędkościach coś zapiszczy - nawet nie wiem jak to nazwać - stukiem nie można nazwać, taki zgrzyt i trwa tylko w momencie styku z różnicą podłoża,
|
Ja wymontowałem srebrne wstawki kokpitu i popsikałem od spodu silikonem do uszczelek. Pomogło.
Na przednią szybę niestety nic nie pomoże. U mnie już po 20 tyś km były ślady odklejania się szyby. Po 90 wymienili mi jeszcze na gwarancji.
Cytat:
|
4. Poniże 1500 obrotów trzęsie się kierownica - w momencie wybicia biegu na luz trzęsienie kierownicy znika,
|
Z tym silnikiem nie jeździ się poniżej 1600 obr. Na luzie nic się nie trzęsie bo silnik nie ma obciążenia.
Cytat:
|
5. Powyżej 110 km/h trzepie kierownicą - najprawdopodobniej zaczęło sięto po wymianie na opony zimowe - więc ford źle je wyważył,
6. Znosi auto lekko na prawą stronę - nie od razu ale za moment i na każdym podłożu zawsze w prawo, nawet jak skręce lekko kierownicę w lewo i skręca w lewo, po pzrejechaniu kilku metrów zaczyna w prawo znosić.
Problemy sa praktycznie od samego początku jak kupiłem auto.
|
Może opony są źle wyważone, a może są krzywe. Miałem krzywe opony letnie i pomimo super wyważenia trzepało kierownicą.