View Single Post
Stary 27-01-2011, 20:39   #28
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004
Domyślnie Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

Cytat:
Napisał wilhelm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego co kojarzę zawsze pojawiał mi się błąd P1000, tyle że od tego strojenia zrobiłem przynajmniej 2-2.5 tys. km... więc tego trochę nie rozumiem. Możesz mi dokładniej wytłumaczyć w jaki sposób mam wyregulować to cięgno?
Wiesz , wystarczy zdiac na chwile glupi kabelek od elektro-zaworow egr lub turbiny, lub jakies niedomaganie tego zaworu, lub chociaz raz lekkie przyciecie zaluzji turbiny i juz masz P1000 , mi sie tego nie udalo wykasowac zadnym sposobem, a jak maz P1000 to zapomnij o overboost Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. turbosprezarka bedzie wysterowywana po najnizszej linni oporu , (wlasne tak jak jest u ciebie) a ecu bedzie sprawdzac czy wszystkie parametry pracy silnika sa prawidlowe (masz niewyregulowana hybryde wiec nie sa prawidlowe, nigdy moga niebyc !!!), tz obd readiness test , tak to sie nazywa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Orginalne turbo z orginalnym softem i z orginalnom/prawidlowo ustawiona dlugosciom ciegna bedzie dmuchac 1.3-1.4bar w przedziale 3000-3500 przy maksymalnie otwartej zaluzji (ciegno maksymalnie wysuniete z gruszki) !!! Skracajac ciegno mozna zmienic zakres otwarcia zaluzji, przezco zmieni sie wartosc doladowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mozna ustawic takie cisnienie jakie chcemy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ECU niebedzie w stanie zmniejszyc cisnienia bo niebedzie w stanie bardziej otwozyc zaluzji !!! niemart sie, nie zlapie bledu, to FORD tu nic niejest tak jak w TDI haha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ustawiasz cisnienie regulujac dlugosc ciegna tak zeby spadalo ponizej 1.5bar dopiero przy 4500obr (dla hybrydy) !!! , [przy orginalnej turbinie przy 3500obr] !!! Auto powinno przestac dymic przy modzie na 170hp , jak dowalisz wiecej koksu na 190KM to zwiekszona dawka samoczynie zwiekszy cisnienie doladowania turbiny do 1.7bar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ECU niebedzie tu mialo nic do powiedzenia !!!

Mozesz napisaccos wiecej o tej hybrydzie ??? Hymm GT18/20 czyli w orginalne obudowy od GT1749v wstawiono wirniki od GT1849 oraz GT2052/56 tak i wyszlo cos w rodzaju GT1852/GT1856 ???

Ostatnio edytowane przez INVERTER ; 27-01-2011 o 23:15
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem