Ja mam na 100% ten sam silnik co mówi @wojtekjanus, 2,5D 88' 4AB i grube wtryski z napisem CAV i pompa Lucas CAV, sterownik(mieszek) "ssania" na przelotówce głowica-blok koło termostatu połączone na linkę z pompą. Świeca płomieniowa (od kąt pamiętam (19 lat u mnie tranzol, a ma 22 w sumie i zaje...ie daje radę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wszystko na czas wymieniane) to chyba zepsuty czujnik, bo nie załącza się sama, jest zrobione na przycisk w kabinie). Bez EGR. Jeden akku. Twardy, głośny wtrysk, aż człowiek wie, że jedzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnośnie tego zbiorniczka do świecy. Uwierzcie mi, że przy wyłączonym silniku, po zdjęciu filtra powietrza i przekręceniu kluczyka (na zblokowaniu świecy na wtyczce), kopci aż do momentu zgaśnięcia kontrolki w kabinie. A w przypadku przekręcenia kluczyka podczas tej czynności, kontrolka gaśnie.
Cytat:
|
W obu przypadkach tj. w wersji starszej ze zbiorniczkiem i nowszej z podawaniem paliwa bezpośrednio z podstawy filtra były montowane elektrozawory odcinające paliwo.A załączanie elektrozaworu następowało w momencie rozruchu kiedy było podane napięcie na bendiks (rozrusznik).
|
Ty mówisz o elektrozaworze decydującym czy silnik jest zdolny do rozruchu, czy ma być zatrzymany, to jest w każdym tranzolu w pompie, i we wszystkich starych dieslach, nie wiem jak w nowych. Odcina paliwko poprostu.
@halski997, widzę bo podałeś zdjęcie z kom. silnikowej. Zdradzę wam mały patent na zimę i nie tylko na filtr paliwa, który nie ma podgrzewania, tak jak np. w starych transitach albo mercedesach. Opatulcie sobie filtry taką pianką, jak jest do rur CO, średnica chyba 80mm. żeby dopasować, to trzeba albo z 2 kawałków jak jest poniżej 80 mm , albo ścisnąć drucikiem jak powyżej, ew. dociąć Uwierzcie mi, że akurat jak była zima to nie było większej średnicy niż 60mm w mojej okolicy i musiałem sztukować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak jutro dam radę to zamieszczę fotkę mojego. Daje to to w zimie, że masz pewność że choćby jakieś kropelki wody były w paliwie, trudniej im jest zamarznąć/przymarznąć lub wogóle samej ropie trudniej wykrystalizować parafinę. Sprawdzone transit '88 i mercedes '95. Daje dodatkowe stopnie niż by był goły filter. Przetestujcie.
Co do samego "kopcia" to musi brać mnóstwo prądu z akku. Dwa testy, dzień po dniu, jednakowa temp. 0st. Akku 100% 2 letnia centra 75ah 770a. 1 dzień z kopciem. ok. 8 sek. pali kontrolka kopcia, zaraz potem kręcę i tak jakby się dławił, po 4 ,5 obrocie zaczyna łapać silnik. 2 dzień, bez kopcia; 2-3 obrót i zaczyna łapać, dużo wcześniej. Z tego wniosek jest taki, że kopeć jest bardzo przydatny przy bardzo niskich temp. bo gęstość kopcia wpływa na zamach rozruchu i dlatego tak długo kręcił z kopciem. Kopeć bierze swoją drogą dużo prądu i to wpływa potem na kręcenie silnikiem. Tranzol stary potrzebuje ogromnej siły rozruchowej (miałem przypadki, że w przypadku zawieszenia/końca szczotek) nawet nie drgnął).
Jak macie inne teorie to chętnie poczytam. Na razka.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oznaczenie silnika, a co konkretnie ma być? Numerki po AB, czy jak?