Temat: [Mondeo 2007-2014] 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników
View Single Post
Stary 28-01-2011, 09:52   #211
polepszak
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Titanium Kombi
Silnik: 1.8 Tdci 125KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników

A ja Wam powiem, że po roku użytkowania Mondziaka z tym silniczkiem jestem naprawdę zadowolony. Leję paliwo i ogień Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak na tą masę samochodu i pojemność silnika, to w moim odczuciu jeździ się nadspodziewanie dobrze. Wcale nie mam wrażenia, że jest za wolny, za głośny (może troszeczkę, ale bez przesady), za mało elastyczny. Trzeba się z nim "zaprzyjaźnić" i naprawdę daje wiele frajdy z jazdy. No może przy pełnym obciążeniu czasem dostaje zadyszki, ale kto by nie dostał, jakby przyjął na garba taki ciężar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trzeba jeszcze wspomnieć o spalaniu... naprawdę jak na tę masę i gabaryty samochodu jest baaardzo dobrze. W zależności od stylu jazdy od 6 do 7,5 litra na 100km!
Pozdrawiam wszystkich MondeManiaków i do zobaczenia na trasie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
polepszak jest offline   Odpowiedź z Cytatem