View Single Post
Stary 28-01-2011, 12:14   #40
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004
Domyślnie Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

Cytat:
Napisał wilhelm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja kupiłem tylko wskaźnik doładowania taki jak tutaj: http://www.stdrivers.pl/index.php/topic,566.0.html

autogauge sm peak z zielonym podswietleniem, wpiąłem się w kolektor ssący

jak jeszcze miałem stożek to oderwał się jeden przewód od podciśnienia, dokładnie ten gruby który jest wpięty do airboxa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeździłem tak chyba przez miesiąc aż przy zmianie stożka na zwykły filtr zauważyłem małą 5mm dziurkę - tam powienien być króciec a na nim ten wężyk. podpiąłem wszystko jak trzeba a było to z miesiąc temu i auto ma kopa przy 2300-2400 a nie przy 2800 jak na wykresie.....
Hymm, akurat ten przewod ma maly wplyw na prace turbiny, to przewod odpowietrzajacy,a jest wpiety w obudowe airboxa zeby przypadkiem nie zasysal brudnego powietrza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No chyba ze mowisz o przewodzie podcisnienia podlaczonym do zbiornika podcisnienia ( maly czarny zbiorniczek przyczepiony do aiboxa od strony silnika) wtedy gubiles podcisnienie i reakcja turbiny na pedal gazu byla wolniejsza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyciek podcisnienia obiawia sie rowniesz brakiem wspomagania sily hamownia, samochod nie hamuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A ja mam zegar doladowania za 5zl hihi (tak na szybko podlaczylem na wezyku od pompki rowerowej) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oraz moje ostatni zakup czyli wskaznik EGT (temperatura spalin) co widze jakie mam temperatury na wlocie do turbosprezarki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak cisne Vmax to przekracza 900*C Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. biedna turbinka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem