Cytat:
|
Do Stefano : Odnośnie przełącznika trójpozycyjnego do piecyka - zamontowanie go to super sprawa,chciałem dodać że mój piecyk chodzi ostro nawet przy temperaturze 85-90 st. tak przynajmniej pokazuje strzałka wskaźnika płynu chłodzącego , nie sprawdzałem co jest przyczyną bo ciesze się że dogrzewacz działa ,powinien zwalniać lub wyłączać się przy temp. 75 st. według opisów. U mnie gdy silnik osiągnie temperat. 90 st. to piecyk zwalnia prace ale nie wyłacz się , to normalne ?
Pozdrawiam , Wojtas z Wrocławia
|
Pytanie kieruje do kolegi Stefano lub innych dobrze orientujacych sie w tej branzy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam podobny problem.Piec dziala,nagrzewa ladnie ciecz ,lecz nie wylacza sie.Powiem tak ze jest to moj drogi piec D3wz zalozony do T4.
Tamten Off gdy na zegarze bylo 90'C.Ten chodzi caly czas.Mam dwie nagrzewnice i wentylator pracuje na 1 czasami na 2.Obieg wody jest ten sam co z 1 piecem lecz tamten ulegl awarii (najprawdopodobniej palnik jest do wymiany,gdyz zawsze mocno kopcil az w koncu klekl).
Teraz sie zastanawiam czy poczekac az bedzie duzo cieplej i zobaczyc czy sie wylaczy.(bylo juz ok.8'C na zewnatrz i chodzil dalej)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiem ze najprawdopodnobniej jest do wymiany jeden z czujnikow zamontowanych w srodku co mierza ciecz w piecu.
Ewentualnie co mozna zrobic aby cieszyc sie nim jak najdłużej gdyz boje sie ze gdy chodzi jak jest wysoka temp.to szybko ulegnie zepsuciu
A jest naprawde w dobrej kondycji.
Jeszcze jedno czy zapach spalin z piecyka przypomina troszke auto na gazie ( ja tak mam u siebie) Czy to normalne